Bertus Borgers & The Young Retro's
Het repertoire van Bertus Borgers & The Young Retro's is een reprospectief van de muziek die ik sinds 1968 op het podium heb gespeeld. The Young Retro's zijn, zoals de naam al aangeeft, een handvol jonge snaken die een hedendaagse interpretatie geven aan dit repertoire. Nummers van Dirty Underwear uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show, de klassiekers van Sweetd'Buster en wat daarna kwam, alles komt voorbij in een show die bewijst dat traditie in de rockmuziek een hedendaags gezicht kan hebben.

De Blues kleeft aan mij
Een programma voor publiek dat bereid is te gaan zitten en te luisteren naar verhalen uit de muziekwereld. In dit geval, verhalen die te maken hebben met het verschijnsel Blues. Verwacht geen hardcore blues, maar reken op muziek die de atmosfeer raakt die daarmee te maken heeft. In de regel speel ik dit programma met één begeleider, bij voorkeur mijn broer Ruud, die net als ik het talent heeft om cabaret en kleinkunst aan anderen over te laten. Wij laten rockmuziek klein klinken en komen daarmee weg.

Ik hou van Herman
Deze theatervoorstelling voor oplettend publiek heb ik voor de laatste keer gespeeld, en wel in het Blue Collar Theater (Strijp-S Eindhoven) op 11 juli 2016, exact 15 jaar nadat de man van het Hilton sprong. In de uiteindelijke bezetting met Ruud van Deventer op gitaar, mijn dochter Nova zang en viool en ik zelf natuurlijk met mijn verhalen en op al mijn instrumenten. Ik heb deze show drie keer moeten onderbreken. De eerste keer omdat mijn broer Peer, waarmee ik het concept heb ontwikkeld, dood in bed lag. De tweede keer omdat Nova, die vanaf het begin een belangrijke rol hierin speelde, haar eerste kind kreeg. En de derde keer omdat Nova nog eens ging bevallen. Maar.... we hebben destijds wel de muziek uitgebracht, gespeeld door een keur van topmuzikanten en natuurlijk is er ook nog het boek 'Ik hou van Herman' waarop de voorstelling was gebaseerd. Beide items zijn nog te krijgen in de Bogey Shop.

Bertus Borgers & hunne Peer
Helaas kan ik dit programma voorlopig niet spelen, omdat mijn broer Peer op 7 maart 2013 in zijn slaap is overleden. Zijn Duitse vintage gitaren met merken als Hoyer en Alosa hangen zwijgend aan de muur en ik wacht op een goeie inval om weer een simpele productie te beginnen, waarbij het enkel gaat om de pure liedjes.Borgers Generation Jam
Optreden van uitgebreide band van Familieleden. Zussen, 'n broer, 'n dochter, neven en achterneven met een repertoire van Rock, Soul en Blues dat ver terug gaat in de traditie. Aangevuld met onze beste eigen nummers, dat dan weer wel.
Gast solist op tenorsax bij Golden Earring
Ik voel me nog altijd thuis als gast bij Golden Earring. Als de agenda's het enigszins toelaten dan doe ik mee bij hun rockshows in de grote zalen, sporthallen en maneges. Soms ben ik verhinderd en dan wordt ik vervangen door Boris van der Lek, een hardblazer uit de Amsterdamse tenorschool. Zie ook: www.goldenearring.nl


ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   agendaproductiesinstrumenten

Live