De jaren tachtig
1980 Het hield op met Sweetd'Buster op 1 januari 1981; de artistieke rek was eruit, en door de crisis in de muziekindustrie kregen we geen support meer van de maatschappij om nieuw materiaal op te nemen.
1983 'n Paar jaar heb ik in de band van Herman Brood gespeeld (ik had wel in de 70-er jaren op z'n platen gespeeld). Veel in Duitsland, lange rock & roll sets in een hoog tempo.
1985 The Groove Express, fijne live band. In die tijd had ik zo de pest aan de muziekindustrie dat ik jarenlang niet in studio's ben geweest en journalisten mijdde. De originele bezetting was Renee Lopez (bs), Erwin van Ligten (gt) en Ton Dijkman (dr).
1987 We hadden de naam Groove Express afgekort tot The Groove. Het woord "groove" was toen nog onbekend. Het heeft me altijd verbaasd dat het 10 jaar later door jan en alleman gebruikt werd om het ondefinieerbare lekkere van een ritme weer te geven.
1987 Met the Groove begeleidden we Barry Hay op z'n promo-tour voor z'n album Victory of Bad Taste, die hij met ons had opgenomen in de studio van George Kooymans. Met de jongens van de Earring kan ik tot de dag van vandaag goed opschieten.
1988 Er kwam iets nieuws in m'n leven: ik ging op het Rotterdams Conservatorium werken voor 'n paar dagen in de week. Het gaf me de vrijheid om de muziek te blijven maken die ik wilde maken en tegelijk hielden de studenten me goed bij de les.

ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   AangenaamLevensloopCV

Bertus
> 60's
70's
80's
90's
00's
10's