Workshopleider / docent / onderwijsinitiator
1980 In 1980 begonnen met het geven van workshops aan popmuzikanten, aanvankelijk geëngageerd door muziekcafé's en popcollectieven, maar naargelang het verschijnsel popworkshop meer geaccepteerd werd ook op verzoek van culturele centra en muziekscholen. Ontwikkelde voor de Stichting Brabant Pop de lesvorm "Bandcoaching", die tot op heden landelijk veel navolging vindt.
1988 Op grond van deze specialisaties en brede praktijkervaring, in 1988 door het Rotterdams Conservatorium in dienst genomen voor de opleiding Popdocent. In deze opleiding, samen met Johan de Poel en Bert Blanken, verantwoordelijk voor inhoud en organisatie.
1993 Vanaf 1993 ( toen de opleiding Popdocent door de conservatoriumdirectie werd opgeheven ) in dienst van de toenmalige afdeling Lichte Muziek, voor het geven van ensemblelessen en het invoegen van het fenomeen popmuziek binnen het conservatorium. Dit leidde tot het opzetten van popensembles, producties in de studio, de aanschaf van een P.A., de module Muziek en Zaken, popconcerten op school, geschiedenis popmuziek, en uiteindelijk tot een plaats voor popmuziek binnen de nieuwe afdeling Jazz, Rock en Wereldmuziek.
1997 Sinds 1997 als lid van het ontwikkelingsteam, bezig met het opzetten van een Rockacademie. Het ondernemingsplan verscheen in november '97 en in maart '98 werd een overeenkomst gesloten met de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen voor de vestiging van de eerste Rockacademie. In september 1999 is deze opleiding gestart met ruim 40 studenten in een voorlopige lokatie aan de Hoevenseweg 55a in Tilburg.
2002 Vormt sinds 2002 samen met Gerard Boontjes de directie van deze 1e HBO-opleiding in popmuziek.
2005 De Rockacademie verhuisde in september 2005 naar het nieuwe prestigieuze gebouw van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in het centrum van Tilburg. Hier zijn alle kunstdisciplines van Fontys Hogescholen samengebracht: behalve de Rockacademie de Academie voor Drama, het Brabants Conservatorium, de Academie voor Dans, de Academie voor Beeldende Vorming en de Academie voor Architectuur en Stedebouw.
De Rockacademie telt in september 2005 ongeveer 190 studenten: songwriters, vocalisten, gitaristen, keyboardspelers, bassisten, drummers, dj/dance-producers en rappers.
2012 Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gestopt met werkzaamheden in het bekostigd muziekonderwijs. Als adviseur voor Musicians without Borders blijft de betrokkenheid met de muziekprojecten in de Balkan.
2014 Gestopt als bestuurslid van Mitrovica Rockschool vanwege een voortschrijdende allergie voor vergaderen. Alleen nog adviseur voor SingShop, de zangschool van dochter Nova.
2015 Verantwoordelijk voor de inhoud van Vocal Weekend, een intensief programma vol masterclasses en workshops voor vocalisten.

ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   AangenaamLevensloopCV

Bertus
performances
studiowerk
composities
onderwijs
 
print pdf