Weg van hier / Bertus Borgers
Bogey Music & Moon/en/co / 2010 / Paperback / 128 pagina's
ISBN 978-90-814967-1-1


De verhalenbundel Weg van hier gaat over de avonturen die Bertus als jonge muzikant beleeft, als hij zich eind jaren '60 losmaakt van zijn sociale en culturele achtergrond. In zijn eerste boek schetst hij een amusant en treffend tijdsbeeld, ook herkenbaar voor hen die er niet bij waren.

In Weg van hier beschrijft Bertus hoe hij, als lid van de nieuwe generatie die het allemaal helemaal anders zal gaan doen, op drift raakt in het oude Europa. Zijn zwerftocht begint met het voortijdig verlaten van het conservatorium en leidt via Liverpool, het Mekka van de popmuziek, naar Duitsland, waar hij zich een plek weet te veroveren in een Tanzorkest. Ondertussen roert de tijd zich en lijkt de opkomende underground scene in Nederland eigenlijk veel interessanter. Avontuurlijke confrontaties met de ordinaire zaken in het leven, met onwrikbare tradities en met revolutionaire nieuwlichterij volgen elkaar op. Het eeuwige verhaal van een jonge man op zoek naar zijn plek in de wereld.

Tegelijk met zijn verhalenbundel Weg van hier verscheen ook de CD Ver van hier. Zoals de titels al aangeven is het gemeenschappelijk thema: het gras dat ginder altijd groener lijkt.

ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   biebspinselsde oude doosgeneuzelpoeziealbum

Klets
BORGERS
Onder onze voeten...
Ik hou van Herman
Weg van hier