Onder onze voeten kruipt de Blues / Bertus Borgers
Bogey Music / 2015 / Formaat 210 x 135 / 266 pagina's / Vormgeving Paul de Groot / Illustraties Moedars / ISBN 978-90-814967-0-4


Het boek opent met een scène die zich afspeelt in de kleedkamer van een succesvolle bluesband, nèt vóór het optreden. De drummer bekent aan de andere leden dat de bassist vanavond niet zal komen. Sterker nog: de bassist komt nooit meer omdat is gebleken dat zijn 19-jarige dochter, een kind blijkt te zijn van hém, de drummer. De band spat uit elkaar in één weekend en ook de door de wol geverfde muzikanten zijn gedwongen om zich opnieuw af te vragen wat ze met hun leven gaan doen. Het verhaal speelt zich af in de wereld van rock- en bluesmuziek. Het gaat echter niet over muziek maar over het leven er om heen.

De auteur, zelf een gelouterd muzikant, heeft hierin behalve van zijn fantasie, rijkelijk gebruik gemaakt van eigen belevenissen en die van zijn collega-muzikanten. Vergelijkingen met de werkelijkheid zoals die volgens velen heeft plaatsgevonden, zijn dan ook dermate ver gezocht dat ze niet meer ter zake doen. Alles had kunnen gebeuren... als het gebeurd was.

ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   biebspinselsde oude doosgeneuzelpoeziealbum

Klets
BORGERS
Onder onze voeten...
Ik hou van Herman
Weg van hier