De jaren tot en met de sixties
1947 En daar sta ik dan, op de klinkers in Vessem (N-Br) waar ik de tot m'n 8e ben opgegroeid. Ik heb nog steeds veel familie in dit dorp wonen en ik heb 'n mand vol met herinneringen aan m'n jeugd hier.
1958 Mijn eerste lessen in het notenschrift kreeg ik van "meesterke Donkers" en op de een of andere manier snapte ik dat systeem meteen. Ik kreeg 'n bügel van de Veldhovense Harmonie mee naar huis en m'n Pa, die zelf trompetist was, bracht me de grondbeginselen bij van het instrument.
1960 Piet Borgers, mijn pa, was een bekende muzikant in de streek. Thuis leerde hij me 'n heel repertoire, dat we tweestemmig konden spelen: melodieën en dansmuziek, zoals La Paloma, Rats Kuch en Bonen, Sarie Marijs en Mexico.
1963 De eerste serieuze band waar ik op 15-jarige leeftijd in kwam: The Evergreens. We speelden dancing's, kermissen en feesttenten. Het begon in het post-rock&roll tijdperk en toen de beatmuziek doorbrak veranderde ons repertoire en de outfits.
1965 Beatmuziek, Stones, Doors, Soul, Blues en Jazz. Ik ging op het Conservatorium in Tilburg studeren, een streng klassiek bolwerk. Ze verafschuwden m'n kleding en haardracht, maar het interesseerde me geen moer: ik kwam alleen om wat te leren.
1969 Ik was 22 toen ik m'n eerste band oprichtte, The Mister Albert Show. Ik zat wat muziek betreft tot over m'n oren in de ontwikkelingen van die tijd, van Underground tot Spiritual Jazz: Zappa, Archie Shepp, Traffic, Quicksilver Messenger Service, ik vrat het allemaal.

ThuisBertusPodiumMuziekZolderWoordWinkelContact   /   AangenaamLevensloopCV

Bertus
> 60's
70's
80's
90's
00's
10's
20's